zdraveite!

Представете себе си

Re: zdraveite!

Мнениеот karcholina на Пет Дек 04, 2009 2:07 pm

Здравейте Julia!

kaто като Ваша съименничка и почти връстница Ви подкрепям в желанието да спрете цигарите. Аз пуших в продължение на почти 30 години. Имах три успешни опита да спшра цигарите, но пак пропуших. Сега съм "чиста" от 03.03.2009 и не смятам да пропушвам отново. Аз спрях цигарите постепенно - от 2 кутии през 2001 до една цигара. Съпругът ми и дъщеря ми ги спряха от раз. Не зная кой е по-лесния начин, но не си губете времето като мен - кажете си: От утре няма да пуша! Пожелавам Ви успех!!!!!
karcholina

Мнениеот miss_tyra на Съб Май 30, 2009 4:23 pm

Zdravejte!Ogledah se za kirilizator,no ne namerih-izvinqvam se za latinicata.Iskam da vi de predstavq...
Kazvam se Dobi i pu6a ot 15godini.Vzeh re6enie da spra s pu6eneto ot 1.06.2009gRadvam se,4e otkrih tozi sajt,koeto 6te mi bude ogromna podkrepa i pomo6t!Blagodarq vi,4e vi ima!
Аватар
miss_tyra

Мнениеот ekip_NLOT на Сря Апр 29, 2009 10:33 am

Здравейте julia,
радваме се, че ни гласувахте доверие и решихте да пишете в този форум. Надяваме се да Ви помогнем.

Факт е, че за да успеете да се откажете от тютюнопушенето е необходимо да имате силна воля. От една страна, защото процесът на отказ не винаги е много лесен и от друга - за да успеете само медикаменти не са достатъчни. Всчки некотинозаместващи продукти - лепенки, дъвки, хапчета са насочени към подпомагане преодоляването на физическата зависимост от никотина и намаляване тежестта на абстинентните симптоми (като раздразнение, главоболие, трудности в концентрацията и т.н.), които се появяват непосредствено след спирането. При преодоляването на психическата зависмост-на ход сте Вие и евентуално хората, които сте избрали да Ви помогнат.

За усилване на волята влияят силното желание, категоричното решение и високата мотивация да се откажете от тютюнопушенето.

Предлагаме ви няколко причини, поради които си заслужава да се откажете:
Сериозните вреди, които нанася не само никотинът, но и всички останали канцерогенни вещества, които постъпват в тялото. Те водят до злокачествени (ракови) заболявания- на белия дроб, на хранопровода, на устната кухина, бъбрека и др.; болести на сърцето и кръвоносните съдове - запушване на артерии, сърдечни и мозъчни удари. Предстои Ви да навлезете в менопауза, а никотинът оказва пряко влияние върху задълбочаването на остеопорозата. Сигурни сме, че и сама можете да разширите информацията си за сериозните, животозастрашаващи вреди, които нанася тютюнопушенето.

Полезно би било да се запознаете и с ползите, които ще получите при спиране. Бихте могла да се замислите и за финансовата страна на вредния навик, както и неизбежното влияние, което се оказва върху непушачите около Вас. Пасивното пушене носи високи рискове.

Считаме, че ще Ви е полезно да поговорим и за процеса на отказ от тютюнопушене -етапите, през които се преминава, както и да обсъдим стратегии как да се справите по-лесно с тях. Информацията към момента обаче не е малко. Помислете върху нея. Ще се радваме да ни потърсите на тел 0700 10 323 или да ни пишете на aznepusha@ncphp.government.bg.

С пожелания за успех,
НЛОТ
Национална линия за отказ от тютюнопушене
тел: 0700 10 323
e-mail: aznepusha@ncphp.government.bg
http://www.aznepusha.bg
ekip_NLOT

zdraveite!

Мнениеот juliq на Пон Апр 27, 2009 10:31 am

zdraveite! :D
kazvam se julia na 46 god. sam
pu6a ot 30 god.vsi4ki opiti da spra cigarite sa
bez yspex-slaba volia
re6ix da potarsia savet 4rez tozi forum.
:oops:
juliq

Назад към Представете се